Storvallens fjällstugor drivs ideellt av stiftelsen NSF-scouternas fjällstugor. Det är stiftelsestyrelsen som förvaltar och utvecklar anläggningen. Till styrelsens hjälp finns en arvoderad stugvärd i Storlien som sköter tillsyn och gästservice. 1965 byggdes de första stugorna Kläppen och Stöten. Anläggningen har sedan dess vuxit och omfattar idag 6 stugor med tillhörande kringbyggnader och mark.

Storvallen är en nykter anläggning där alkohol och andra droger inte får nyttjas. Storvallen har sina rötter i svenska scout- och nykterhetsrörelsen. Stiftelsen bildades 1958 av dåvarande IOGT-pojk- och flickscoutförbunden. Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) är stiftelsens huvudman.

Storvallen är en del av Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) som i sin tur är en del av Scouterna och IOGT-NTO-rörelsen. Här kan du läsa mer om NSF.

NSF har utöver storvallen två till anläggningar: Kungshols kurs- och lägergård i Rättvik, Dalarna och Scout Camp Ransberg i Ransäter, Värmland.

Stiftelsens syfte är att i samverkan med NSF bedriva friluftsverksamhet och ungdomsledarutbildning i fjällmiljö. Detta gör stiftelsen genom att anlägga och förvalta fjällstugor i Storvallen.

Storvallen har sedan starten varit ingången till fjällfriluftsliv för många barn- och ungdomar i scouterna. Utöver scoutgrupper är storvallen populärt bland familjer och andra grupper som vill njuta av fjällmiljön. Platsen ligger i ett avskilt naturskönt läge där bilar och skotrar hålls på avstånd vilket bidrar till fridfullheten som många uppskattar. Stugorna är instuckna mellan granar och fjällbjörkar ca 570 möh. Uppmärkta skid- och vandringsleder finns runt stugknuten som tar en upp på fjället med härlig utsikt.

Här är en kort video som förklarar scouting. Mer info på scouterna.se.

4 minuters video om scouternas program och vår metod.

Styrelsen

Ordförande
Martin Karlberg
tel: 073 036 16 29
Sekreterare
Olof Snöström
Kassör
Annika Skärberg
Ledamot
Emilia Sandgren
Ledamot
Viktor Söderlund

Kontakt

Välkommen att höra av dig vid frågor! Vi jobbar ideellt och försöker svara så snabbt vi kan. Maila till [email protected] eller ring ordförande och bokningsansvarig, Martin 0730361629.

Vid akuta fel i samband med vistelse, kontakta stugvärden. Mindre akuta felanmälningar och förbättringsförslag tar styrelsen i första hand emot via e-post på adressen ovan.

Stugvärd

Anläggningen är obemannad med självhushåll standard. Gästerna sköter incheck & utcheckning på egen hand med bifogad dörrkod samt städar vid avresa. I FAQ’n finns svar på de vanligaste frågorna.

Viktor Eriksson är stugvärd och sköter tillsyn på anläggningen och gästservice vid akuta fel. Ibland händer det oväntade. Skulle det bli akuta problem med dörrar, vitvaror, vatten, avlopp etcetera. Kontakta stugvärd Viktor i Storlien, tel: 0647-28 35 55.

För övriga icke-brådskande ärenden maila eller ring bokningsansvarig.
Vi besvarar gärna dina frågor och funderingar!

Engagera dig

Den regelbundna tillsynen sköts av stugvärden. Utöver det sköts resten av verksamheten ideellt. Det ideella engagemanget är och har alltid varit en viktig del av storvallen. Under åren har många personer bidragit till att vi är där vi är idag. Varje år genomför styrelsen minst två arbetshelger. Beroende på vad som behöver göras bjuds scouter och andra personer in för att hjälpa till. Oftast är det en helg i maj och en helg i augusti/september.

Storvallen tar emot hjälp vid arbetshelger och andra projekt enligt utlysning på hemsida och sociala medier. Ta kontakt med oss om du vill stödja vår verksamhet genom att skänka en gåva. Alla bidrag går oavkortat till vår verksamhet.