Storvallens fjällstugor drivs ideellt av stiftelsen NSF-scouternas fjällstugor. Det är stiftelsestyrelsen som förvaltar och utvecklar anläggningen. Till styrelsens hjälp finns en arvoderad stugvärd i Storlien som sköter tillsyn och gästservice. 1965 byggdes de första stugorna Kläppen och Stöten. Anläggningen har sedan dess vuxit och omfattar idag 6 stugor med tillhörande kringbyggnader och mark.

Storvallen är en nykter anläggning där alkohol och andra droger inte får nyttjas. Storvallen har sina rötter i svenska scout- och nykterhetsrörelsen. Stiftelsen bildades 1958 av dåvarande IOGT-pojk- och flickscoutförbunden. Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) är stiftelsens huvudman.

Storvallen är en del av Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) som i sin tur är en del av Scouterna och IOGT-NTO-rörelsen. Här kan du läsa mer om NSF.

NSF har utöver storvallen två till anläggningar: Kungshols kurs- och lägergård i Rättvik, Dalarna och Scout Camp Ransberg i Ransäter, Värmland.

Stiftelsens syfte är att i samverkan med NSF bedriva friluftsverksamhet och ungdomsledarutbildning i fjällmiljö. Detta gör stiftelsen genom att anlägga och förvalta fjällstugor i Storvallen.

Storvallen har sedan starten varit ingången till fjällfriluftsliv för många barn- och ungdomar i scouterna. Utöver scoutgrupper är storvallen populärt bland familjer och andra grupper som vill njuta av fjällmiljön. Platsen ligger i ett avskilt naturskönt läge där bilar och skotrar hålls på avstånd vilket bidrar till fridfullheten som många uppskattar. Stugorna är instuckna mellan granar och fjällbjörkar ca 570 möh. Uppmärkta skid- och vandringsleder finns runt stugknuten som tar en upp på fjället med härlig utsikt.

Här är en kort video som förklarar scouting. Mer info på scouterna.se.

4 minuters video om scouternas program och vår metod.

Styrelsen

Ordförande
Martin Karlberg
tel: 073 036 16 29
Sekreterare
Björn Lindgren
Kassör
Annika Skärberg
Ledamot
Olof Snöström
Ledamot
Emilia Sandgren
Ledamot
Viktor Söderlund

Kontakt

Använd bokningsformuläret för vanlig bokning.
Vid akuta fel under vistelse, kontakta stugvärd.
Använd formuläret nedan för övriga ärenden eller ring.

Stugvärd

Anläggningen är obemannad med självhushåll standard. Gästerna sköter incheck & utcheckning på egen hand med bifogad dörrkod samt städar vid avresa. I FAQ’n finns svar på de vanligaste frågorna.

Viktor Eriksson är stugvärd och sköter tillsyn på anläggningen och gästservice vid akuta fel. Ibland händer det oväntade. Skulle det bli akuta problem med dörrar, vitvaror, vatten, avlopp etcetera. Kontakta stugvärd Viktor i Storlien, tel: 0647-28 35 55.

För övriga icke-brådskande ärenden använd formuläret ovan eller ring.
Vi besvarar gärna dina frågor och funderingar!

Engagera dig

Den regelbundna tillsynen sköts av stugvärden. Utöver det sköts resten av verksamheten ideellt. Det ideella engagemanget är och har alltid varit en viktig del av storvallen. Under åren har många personer bidragit till att vi är där vi är idag. Varje år genomför styrelsen minst två arbetshelger. Beroende på vad som behöver göras bjuds scouter och andra personer in för att hjälpa till. Oftast är det en helg i maj och en helg i augusti/september.

Storvallen tar emot hjälp vid arbetshelger och andra projekt enligt utlysning på hemsida och sociala medier. Ta kontakt med oss om du vill stödja vår verksamhet genom att skänka en gåva. Alla bidrag går oavkortat till vår verksamhet.

Arbetshelg

Arbetshelg – 30 juni – 3 juli

Stiftelsen bjuder in till arbetshelg & fjällhäng första helgen i juli. Häng med och gör en gemensam insats på anläggningen, ät gott & njut av härlig fjällbastu! Oavsett om du är återkommande besökare eller ny så är det ett utmärkt tillfälle att uppleva Storvallen och vackra Jämtlandsfjällen. Vi står för mat & logi, efteråt finns möjlighet att bo kvar gratis i stugorna fram till den 10 juli.  

Maila till fjallstugor@nsf.scout.se om du vill komma, ange matpreferenser och om du har några särskilda hantverkskunskaper så planerar vi uppgifter utifrån det. Inget krav, det kommer finnas lämpliga uppgifter åt alla.
Hjärtligt välkommen! 
 /Styrelsen  

Info:  

Datum:  30 juni – 3 juli 2022 med möjlighet att stanna veckan efter fram till 10 juli.  

Boende: Vi erbjuder sängplatser i stugorna, eller får du gärna ta med ett tält om du föredrar det.  

Mat: Vi står för maten mellan den 30 juni – 3 juli. Stannar du längre står du själv för din mat.  

Resa: Du ordnar din egen resa till anläggningen, skjuts kan ordnas till och från tågstationen i Storlien den 30 juni – 3 juli.  

Anmälan: Senast den 9 juni, mail till fjallstugor@nsf.scout.se   

Arbetshelg – 1–4 september

Stiftelsen bjuder in till arbetshelg & fjällhäng när fjällen är som finast första helgen i september. Häng med och gör en gemensam insats på anläggningen, ät gott & njut av härlig fjällbastu! Oavsett om du är återkommande besökare eller ny så är det ett utmärkt tillfälle att uppleva Storvallen och vackra Jämtlandsfjällen. Vi står för mat & logi, efteråt finns möjlighet att bo kvar gratis i stugorna fram till den 11 september.
Maila till fjallstugor@nsf.scout.se om du vill komma, ange matpreferenser och om du har några särskilda hantverkskunskaper så planerar vi uppgifter utifrån det. Inget krav, det kommer finnas lämpliga uppgifter åt alla.
Hjärtligt välkommen! /Styrelsen

Info:

Datum: 1–4 september 2022 med möjlighet att stanna veckan efter fram till 11 sep.

Boende: Vi erbjuder sängplatser i stugorna, eller får du gärna ta med ett tält om du föredrar det.

Mat: Vi står för maten mellan den 1–4 september. Stannar du längre står du själv för din mat.

Resa: Du ordnar din egen resa till anläggningen, skjuts kan ordnas till och från tågstationen i Storlien den 1–4 september.

Anmälan: Senast den 11 augusti, mail till fjallstugor@nsf.scout.se