Storvallens fjällstugor är mycket mer än bara fjällstugor. Anläggningen har under årens utvecklats till en ordentlig kurs- och lägeranläggning med bland annat samlingskåta, intendentur och lägerförråd med utrustning för utlåning.
Läs mer om vad vi erbjuder nedan.

Bastun

Vid stugorna finns en gemensam vedeldad bastu med omklädningsrum och duschar.

Väderprognos

Lägerförråd och intendentur

I andra änden av bastubyggnaden finns ett förråd med lägerutrustning för utlåning. Här finns bland annat kastruller, stekhällar, gasolkök och fotogenlyktor.

Komplett inventarielista finns på förfrågan.

Alla gäster delar gemensamt på utrustningen.

I förrådet finns också ett kylskåp för tältgäster och läger.

Det finns även cykel med tillhörande cykelkärra som underlättar matinköp för de gäster som inte är bilburna. Närmsta matbutik är Coop i Storlien.

För att transportera grejer från parkeringen finns en svart transportkärra. Cykelpump finns i förrådet.

Sommarkåtan

Sedan sommaren 2018 finns det under maj-september en tältkåta vid fjällstugorna. Kåtan delas gemensamt med alla gäster. Här finns bord och bänkar för upp till 40 personer. Perfekt för kurspass, fest och måltider.

Till kåtan finns en vedeldad kamin. Elda måttligt och se till att rökröret inte har kontakt med tältduken! Endast det rutiga isoleringsröret ska ha kontakt med tältduken och topphatten, se sista bilden i instruktionen. Efter användning monteras kaminen ned och askan deponeras på angiven plats.

Vinterförrådet

I vinterförrådet, även kallad Gamla bastun finns träpulkor för vintertransporter och fjällturer.
Här finns också vindsäckar, snöspadar, snösonder och snöskor att låna. Komplett inventarielista finns på förfrågan.

Torvkåtan

Det finns en genuin torvklädd bågstångskåta av samisk modell vid stugorna, som rymmer ca 20 personer. Golv av björkris och renskinn att sitta på. I mitten finns en eldstad med möjlighet att hänga en kastrull eller ställa en kaffepanna. Renskinnen förvaras i förrådet mellan Valen och Breidan.

Lägerbålsplatsen

I anslutning till torvkåtan och breidavallen hittar du lägerbålsplatsen med härlig fjällutsikt. Perfekt för utematlagning och lägerbål. Stabilt metallgaller för grytor och stekhällar. Vedförrådet är mitt emot bastun med röda dörrar.

Utanför breidan finns flaggstång, flagga ligger i breidan.