Storvallens fjällstugor ligger 3 km öster om Storlien i Jämtlands län. Stugorna ligger 200 meter från parkeringen vid Storliens fjällgård. Det är lätt att gå till fots, men vintertid rekommenderas kängor eller skidor om det inte är spårat. Vintertid finns pulkor att låna nere vid stugorna för att transportera packning.

Skylt vid parkeringen.

Med tåg reser du smidigt till Storlien, sträckan trafikeras av SJ, Norrtåg och Snälltåget. Kolla på SJ och snalltaget.se för aktuell tidtabell. Reser du med nattåg söderifrån kan du beroende på avgång resa hela vägen utan byten. Vanliga bytesorter för sista sträckan är annars Östersund, Åre eller Duved.

Från järnvägsstationen i Storlien är det ca 4 km till stugorna. Det går det bra att vandra eller åka skidor. Om du vill undvika trafiken på E14 är bästa vägen norr om E14, läs mer under kartor. Vintertid är det markerade skidleder på båda sidor om E14, följ skyltning mot Storliens fjällgård/Fjällgården.

Möjlighet för taxi finns med Wänseth buss i Storlien, 0647-704 77.

Följ väg E14 västerut mot Trondheim. Från Åre är det ca 50 min (60 km). Infarten från E14 är skyltad NSF Scoutstugor och leder upp till den gemensamma gratisparkeringen med Storliens fjällgård.
Från parkeringen är du välkommen till fots (200 m)  då vi håller stugområdet bilfritt.

Länstrafiken linje 571 Duved – Storliens järnvägsstation.
Stannar i Storvallen och köpcentrumet i Storlien. Linjen börjar och slutar vid Storliens järnvägsstation. Se aktuell tidtabell på LTR.se, vissa turer kan behöva beställas på telefon dagen innan resa.

Närmaste taxibolag är Wänseth buss i Storlien.Tele nr: 0647-704 77

Åre – Östersund Airport på Frösön är den närmsta svenska flygplatsen med direktflyg från bl.a. Stockholm. Från flygplatsen tar det ca 2 timmar med bil till Storvallen. Från Værnes flygplats utanför Trondheim, Norge finns tågförbindelse till Storlien. Hyrbil finns på respektive flygplats.